wo. jul 24th, 2024

Vind jij het ook zo lastig om het thuis gezellig te maken? Na het lezen van dit artikel weet je precies hoe je dit kunt aanpakken! Er zijn namelijk talloze manieren om van jouw huis een thuis te maken en wij vertellen je hier graag meer over.

Kies een kleurenpalet

Of je nu fan bent van veel kleur in huis of niet: om het thuis gezellig te maken is het belangrijk dat er wat kleur te vinden is. Het belangrijkste is dat de basis goed is en dat er dus wat kleur te vinden is op de muren. Door een kleurenpalet te kiezen kun je donkere en lichte kleuren met elkaar combineren. Een felle kleur groen als accentmuur is bijvoorbeeld prachtig in combinatie met een lichte kleur groen en dit kun je natuurlijk het best laten uitvoeren door een schilder. Het zou namelijk zonde zijn als de muren niet mooi geschilderd zijn!

Vergeet de accessoires niet

Alhoewel minimalistisch leven dé trend van nu is, mogen woonaccessoires niet vergeten worden in huis. Bij woonaccessoires kun je denken aan kussens in het kleurenpalet naar keuze, maar ook aan schattige beeldjes en fotolijsten gevuld met droogbloemen (of natuurlijk foto’s). Een tip om woonaccessoires toe te voegen aan je interieur, maar het niet te rommelig te maken is het groeperen van woonaccessoires. Door drie kleine vaasjes bijvoorbeeld bij elkaar te plaatsen krijg je een minder rommelig gezicht dan als je deze los had geplaatst. 

Kunst aan de muur

Vaak geven lege muren een ongezellige indruk. Je hoeft natuurlijk niet direct de hele muur vol te hangen met schilderijen en foto’s, maar een mooi schilderij aan de muur draag zeker bij aan de sfeer in huis. Pak er zelf een doek en kwasten bij en kijk of je talent hebt voor kunst of struin de vintage winkels af op zoek naar een passend schilderij. Kunst wat bij jouw interieur past hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn!

Door Redactie