di. jun 18th, 2024

Als je aan een betonvloer denkt, denk je misschien als eerste aan een bedrijfspand, pakhuis, schuur, maar eigenlijk niet zo snel aan een woonkamer. Maar waarom eigenlijk? Er zijn namelijk genoeg redenen om je laminaat of pvc vloer in te ruilen voor een betonvloer. Wij hebben er vijf voor je op een rijtje gezet.Goede isolatie.
Als je snel last hebt van koude voeten, dan kan een betonvloer misschien wel dé oplossing voor jou zijn. Betonvloeren isoleren namelijk ontzettend goed. Het oppervlak houdt makkelijk zijn warmte vast en zorgt ervoor dat de kou vanuit de grond niet makkelijk doordringt. Zo blijven zowel je voeten als je huis lekker warm.

Het is duurzaam

Veel vloeren worden in het buitenland geproduceerd en dus moeten deze eerst naar België verplaatst worden. De productie en transport genereert veel CO2 en stikstof, iets waar we tegenwoordig toch wat voorzichtiger mee moeten zijn. Beton wordt ter plekke gemaakt, en er komen geen milieu belastende gassen vrij tijdens de productie. Tevens gaan betonvloeren langer mee dan andere vloeren.

Weinig onderhoud

Stofzuigen en dweilen zijn standaard huishoud taken die moeten gebeuren om je vloer te onderhouden, maar een houten vloer vereist meer. Een gepolierde betonvloer is onderhoudsvrij en ook vele malen slijtvaster dan laminaat of pvc vloeren. Wel is het belangrijk dat de kwaliteit uitstekend is, ga daarom op zoek naar een gepolierde beton expert.

Beton is tijdloos

Een groot, grijs en naadloos oppervlak klinkt misschien saai, maar juist vanwege de simpele cleane look kan je er heel veel mee doen. Vrijwel elk interieur kan je matchen met een betonvloer. Met de juiste meubels creëer je eenvoudig een industriële maar toch moderne look.

Niet alleen maar grijs voor een lage prijs

Als je na de bovenstaande vier redenen nog steeds denkt dat het maar een saai grijs vlak is, dan heb je het mis. Betonvloeren komen namelijk in allerlei verschillende kleuren. Naast het standaard grijs, kan je ook voor een veel lichtere kleur kiezen, of juist een donkerdere. Met de juiste kleur en nabehandeling creëer je eenvoudig een vloer dat op natuursteen lijkt, voor een fractie van de prijs.

Betonvloer


Dus als je op zoek gaat naar een nieuwe vloer, vergeet dan niet een betonvloer mee te nemen in je opties naast andere vloersoorten. De isolatie, duurzaamheid, onderhoudsarme en tijdloze look voor een laag bedrag zijn voldoende redenen om een betonvloer te laten plaatsen.

Door Redactie