di. jun 18th, 2024

Slimme jaloezieën zijn sinds eind 2018 een groeiende trend en worden misschien beschouwd als een van de waardevolle items voor uw slimme huis. Het voelt gewoon alsof die ochtendzon uw kamer binnenstormt en uw slimme huis assistent roept om ervoor te zorgen futuristisch, cool en chic. Slimme jaloezieën zijn raambekleding of raambekleding met ingebouwde motoren waarmee u op afstand omhoog of omlaag kunt gaan op basis van schema, sensoren of on-demand. Lees hier meer over elektrische zonwering. Deze jaloezieën voor binnen of buiten zijn geïntegreerd met standaardfuncties zoals een ingebouwde motor, ingebouwde lichtsensor of virtuele assistentie. Deze jaloezieën zijn ook algemeen bekend als automatische jaloezieën, slimme rolgordijnen of gemotoriseerde jaloezieën. Laten we eens kijken wat de voordelen zijn om ze te krijgen.

Verhoogd gemak

Domotica is de afgelopen jaren zeker vooruit gegaan om nog slimmer en nog intuïtiever te zijn. U kunt nu een robot kopen om uw vloer te vegen en te dweilen (met de intelligentie om uw huis indeling te onthouden en het werk efficiënt en tijdig uit te voeren), en zelfs uw omgekeerde cyclus airconditioning of HVAC-systeem programmeren om uw huis op ideale wijze te houden temperatuur. Bovendien zijn ze goed voor bescherming tegen de zon. U kunt websites bezoeken om meer over online zonwering te weten te komen. Er zijn nu smartphones, slimme auto’s, slimme tv’s, slimme horloges, dus de volgende vraag is dus waarom geen slimme zonwering? Door uw zonwering slimmer en gemotoriseerd te maken, kunt u repetitieve taken (soms moeilijk bereikbare en lastige plekken) automatiseren met een simpele aanraking of commando, vooral wanneer u vastgebonden bent met de kinderen of vastzit op de bank met een slapende baby op uw borst.

Energiebesparing verhogen

Hoewel de kosten van slimme zonwering een beetje hoog zijn, betalen ze zichzelf op de lange termijn terug! Dit is misschien wel een van de meest over het hoofd geziene voordelen door huiseigenaren. U bespaart geld met slimme jaloezieën door schema’s en ingebouwde sensoren in te stellen om te profiteren van de natuurlijke verlichting wanneer dat nodig is in plaats van onnodige verlichting te gebruiken. Laat de airconditioning of ventilator op volle kracht draaien terwijl u de zon in uw huis laat stromen. Op dezelfde manier kunt u tijdens de koude wintermaanden gebruikmaken van de warmte van de zon om uw huis te verwarmen. Je slimme zonwering met timer en sensor doen dit automatisch, zonder dat je erover na hoeft te denken of er actie op hoeft te ondernemen. Het draait allemaal om isolatie en lichtregeling op de juiste manier.

Door Andy