zo. jun 23rd, 2024
Spouwmuurisolatie

Je woont in een mooi huis, maar één ding ontbreekt er nog: spouwmuurisolatie. Afgelopen zomer heb je de zolder met isolatiemateriaal laten beplaten omdat het er ’s winters zo koud en ’s zomers zo heet was. Het maakt een wereld van verschil. Jullie waren ook erg tevreden over het werk dat Isolatiewerken JK heeft afgeleverd. Ze adviseerden om de spouwmuren ook eens te laten doen om nog meer profijt te hebben van de isolatie.

Milieubewust

Het mag dan wel even een aanslag zijn op je banksaldo; wanneer je besluit het niet te doen ben je pas een dief van je eigen portemonnee. Die investering heb je er namelijk binnen korte tijd al uit – voor het eerst in je leven zal de energierekening een glimlach op je gezicht toveren – en het wooncomfort wordt er alleen maar groter van. Daarnaast geeft het je een fijn gevoel bij te dragen aan een schonere aarde met minder CO2-uitstoot en het sparen van fossiele grondstoffen.

Gabbertje
Niet alleen zal je woning dan met minder energieverbruik behaaglijk warm blijven, ook kun je ’s zomers je huis lekker koel houden. Maar er is nog iets wat als muziek in de oren klinkt: je hoeft niet meer mee te genieten van de complete ‘happy hardcore’ CD-collectie van je in trainingspak door het huis springende buurvrouw, die een beetje in de jaren negentig is blijven hangen. Op haar beurt zal zij weer blij zijn dat het kinderspitsuur bij jullie haar voortaan volledig zal ontgaan. Die spouwmuurisolatie is namelijk een prima geluiddemper.

Zo geklaard

Het laten inbrengen van spouwmuurisolatie is door een deskundige van Isolatiewerken JK een relatief eenvoudig karwei. Dankzij jarenlange ervaring weten de vakmensen de overlast tot een minimum te beperken.  Nog wat redenen om niet langer te wachten: bij gebruik van de juiste materialen heeft de isolatie een brandremmend effect. Verder is het gunstig voor de waarde van je huis: potentiële kopers kiezen eerder voor een perfect geïsoleerd huis dat iets duurder is dan voor een wat goedkoper huis waar alles nog moet gebeuren.

Door Andy